FOLLOW #CITYBOOTCAMP

HARDLOPEN & BOOTCAMP

Start jij met hardlopen? Of ben je al een fanatieke renner? Verbeter je hardloopprestaties met bootcamp! Een wekelijkse bootcamptraining is een goede aanvulling voor beginnende en gevorderde harlopers. We zetten graag wat voordelen van bootcamp in combinatie met hardlopen voor je op een rijtje:

  • meer kracht, je kunt langer doorlopen en je vergroot je paslengte
  • Sterkere spieren, pezen, banden en botten, en dus minder kans op blessures.
  • je trainit op coördinatie, balans en stabiliteit, essentiëel voor een goede loophouding.

Klinkt goed! Ik wil een gratis proefles bootcamp uitproberen!

Hoe zit dat dan precies?

Goed en blessurevrij lopen begint met een goede core-stability (rompstabiliteit) en met sterke spieren rondom knieën en enkels. Als je sterke rug- en buikspieren hebt, is je hele lichaam stabieler, waardoor het lopen je minder energie kost en je dus efficiënter kan lopen.

Als de spieren rondom je knieen en enkels sterk zijn ze veel minder blessuregevoelig. Laat bootcamp nou net de training zijn die jou op dat gebied heel veel voordeel kan brengen!

Door sterkere spieren, en dus meer kracht kan je ook nog eens explosiever lopen (sneller dus) op korte afstanden of juist langer doorlopen bij lange afstanden. Daarnaast is een bootcamptraining gericht op interval.

Zo leer je ook nog eens goed om te gaan met tempowisselingen, ademhalingcontrole en laten we je ook kennismaken met heuvelachtige terrein waarbij je ervaart hoe je je sprinttechniekenkunt verbeteren.

Maar dat is nog niet alles!

Bootcamp draagt namelijk ook nog eens bij aan:

  • een verhoogde stofwisseling, waardoor de vetverbranding veel sneller gaat en je dus afvalt.
  • toename van je spiermassa en de aanmaak van testosteron en het groeihormoon MHG, waardoor je spiermassa groeit, je uithoudingsvermogen toeneemt en je vetmassa daalt.
  • aanmaak van vitamine D3, omdat je in de buitenlucht sport. Deze vitamine verhoogt je weerstand en gaat botontkalking tegen.
  • aanzienlijke verlaging van de kans op hart- en vaatziekten door onder andere de verlaging van het cholesterolgehalte en de bloeddruk.

Draai uw scherm
voor een betere weergave.