FOLLOW #CITYBOOTCAMP

Ben jij een startende sporter? Doe dan mee aan onze Beginners Bootcamp. Probeer het gratis!

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via de contactpagina.

Nieuwe Corona Maatregelen 15-12-2020

Kan je nog sporten bij City Bootcamp?

Ja, helaas alleen voorlopig niet in de buitenlucht, wel staan we weer dagelijks voor jullie klaar met onze Online Interactieve Bootcamps!

Blijf goed het rooster in de gaten houden omtrent alle ontwikkelingen.

Gaan alle soorten bootcamps door?

Nee, helaas kunnen alle lessen buiten op dit moment niet doorgaan.

Een les zit vol, wat nu?

Zodra een les vol zit dan kom je op een wachtlijst te staan, als er een plekje vrijkomt krijg jij hier persoonlijk een melding van, je dient je dan opnieuw in te schrijven voor de les.

Vol = vol, hier zijn geen uitzonderingen.

Wanneer mag ik niet komen Bootcampen?

Bij verkoudheidsklachten, neus verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging, koorts, of plotseling verlies van reuk of smaak willen we je vragen om niet naar de training te komen. Wanneer één van jouw huisgenoten positief is getest op corona willen we je vragen om niet naar de training te komen totdat je de richtlijnen van de GGD hebt gevolgd.

Mijn trainer of mede bootcamper is positief getest op corona, wat nu?

Onze lessen worden op ruime afstand gegeven, dit maakt de kans op besmettingen tijdens de training enorm klein. Om het zekere voor het onzekere te nemen wordt je op de hoogte gesteld als je een les hebt gevolgd waar een trainer of mede bootcamper positief wordt getest op corona. 

Ik ben positief getest op corona, wat nu?

Wanneer je een positieve uitslag hebt gekregen op jouw corona test kun je mailen naar info@citybootcamp.nl. Wij zouden het enorm op prijs stellen als je ons op de hoogte stelt.

Waarom vallen er af en toe lessen uit?

Aangezien we veiligheid willen garanderen mogen trainers geen training geven bij klachten, dit kan ervoor zorgen dat een training komt te vervallen. Wij doen er alles aan om vervanging te regelen, helaas lukt dit niet altijd. Wij hopen op jouw begrip! 

Lidmaatschap

Hoe kan ik lid worden?

Wat leuk dat je lid wilt worden! Je kunt je op twee verschillende manieren aanmelden.

 

Je kunt je hier direct aanmelden. Je ontvangt dan binnen 2 werkdagen jouw inloggegevens op de mail en kunt dan onbeperkt deelnemen aan al onze bootcamps!

Je kunt ook lid worden na het volgen van een proefles. Wanneer je hebt deelgenomen aan een gratis proefles, zal de betreffende trainer je na de les meer vertellen over de verschillende abonnementsvormen bij City Bootcamp. Wanneer je op dit moment kiest om lid te worden, zal de trainer samen met jou het inschrijfformulier invullen.

 

Mocht je liever wat meer bedenktijd hebben, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Slaap er een nachtje over en neem alle mogelijkheden nog eens rustig door. Wanneer je een keuze hebt gemaakt kun je een e-mail sturen naar info@citybootcamp.nl. Je wordt dan binnen twee werkdagen geholpen door een van onze medewerkers. We hopen dat de eventuele spierpijn, na je eerste proefles, je keuze niet teveel zal beïnvloeden!

Hoe kan ik mijn lidmaatschap stopzetten/pauzeren?

Het opzeggen van je lidmaatschap kun je doen door een mail te sturen naar info@citybootcamp.nl.

Jouw lidmaatschap loopt van de eerste t/m de laatste dag van de maand. We hanteren een maand opzegtermijn. Zeg je dus in het begin van de maand op, dan loopt je abonnement nog tot aan het einde van de volgende maand.

 

Het pauzeren van je lidmaatschap kun je doen door een mail te sturen naar info@citybootcamp.nl

Hierin moet je de begin en eind datum van deze periode vermelden en dan zal je lidmaatschap op pauze worden gezet, dit wil zeggen dat je de maanden waarin de niet sport ook niet hoeft te betalen.  Mocht deze periode langer of korter duren kun je dit ook aangeven via de mail en word het geregeld.

Hoe kan ik me weer aanmelden als ik al lid ben geweest?

Heb je je lidmaatschap opgezegd? Je account blijft dan wel in ons systeem bekend. Mocht je na een tijdje bedenken dat je ons mist, of dat je na een break weer aan de slag wilt, dan kan je zelf weer inloggen en een nieuw lidmaatschap aanschaffen.

Log in met je gegevens op citybootcamp.nl/login . Ga naar ‘abonnementen’. Onder deze knop zie je de verschillende abonnementen die mogelijk zijn. Kies het abonnement dat je wil activeren door op bestellen te klikken.

Nadat je op ‘Bestellen’ hebt gedrukt, kun je het betaalproces doorlopen om je lidmaatschap weer te activeren.

Bij het activeren van het abonnement wordt er gevraagd om je IBAN nummer, voor de maandelijkse automatische incasso. Geef de machtiging, ga akkoord met de voorwaarden en je bent weer lid!

Hoe vraag ik een strippenkaart aan?

Als je interesse hebt in een strippenkaart kun je dit aangeven bij een van onze trainers n.a.v. een (proef)les. Ook kun je een e-mail sturen naar info@citybootcamp.nl. Een van onze medewerkers zal je dan binnen twee werkdagen verder helpen met de betaling van de strippenkaart.

 

Ben je al lid en wil je overstappen op een strippenkaart?  Zeg dan eerst je lopende abonnement op. Als dit is voltooid kun je op een gewenst moment inloggen en op de ‘abonnementen’ pagina een strippenkaart activeren. 

Ik heb me aangemeld voor een abonnement, maar heb nog geen inloggegevens ontvangen?

In principe wordt je lidmaatschap binnen twee werkdagen na inschrijving geactiveerd. Heb je na twee werkdagen nog geen inloggegevens van ons (per e-mail) ontvangen, laat ons dat dan weten. We zullen er dan zo snel mogelijk voor zorgen dat je account in orde wordt gemaakt!

Wanneer heb ik recht op korting?

Als je voltijd MBO-, HBO-, of WO-student of scholier aan de middelbare school bent, heb je recht op een studentenkorting. Wil jij gebruik maken van de studentenkorting? Stuur ons een kopie van je studie-inschrijving (bij voorkeur een kopie van de Studielink bevestiging, of een bewijs vanuit de studie-instelling), dan maken we dit voor je in orde.

Wanneer wordt de maandelijkse incasso afgeschreven?

Het maandelijkse bedrag wordt tussen de 1e en 5e dag van de betreffende maand geïncasseerd.

Het bedrag van de 1e incasso is hoger dan het afgesproken maandbedrag, hoe kan dit?

De eerste incasso die je van ons ontvangt bevat altijd twee bedragen. Dit wordt in twee afschrijvingen geïncasseerd. 

 

De afschrijvingen zijn opgebouwd uit het maandbedrag van de eerste volle maand die je bij ons sport + het bedrag naar rato van het aantal losse dagen dat je in de lopende maand meedoet.

Lessen

Hoe kan ik me aan-/afmelden voor een les?

Nadat je lid bent geworden bij City Bootcamp heb je inloggegevens ontvangen. Met deze inloggegevens kun je inloggen op www.citybootcamp.nl/login (het inlogscherm is rechtsboven op de pagina te vinden).

Na het inloggen kies je voor het onderdeel ‘Lessen’.

Na de selectie van een les, wordt de betreffende les zichtbaar onder het kopje ‘Mijn gegevens’.

Wanneer je wilt afmelden voor een les, volg je ook de inlogprocedure en kies je voor ‘Mijn gegevens’. Onder dit kopje zie je de lessen waar je voor aangemeld bent. vervolgens ga je naar de les en druk je op ‘Afmelden’. Een pop-up scherm vraagt nu om de bevestiging van je afmelding. Om de afmelding te bevestigen kies je voor ‘Ja’.

 

Welke soorten bootcamps zijn er?

Bij City Bootcamp werken we met vier verschillende soorten trainingen, er is voor iedereen een passende training te vinden. En ook het combineren van verschillende niveaus zorgt voor een sportieve uitdaging in je sportprogramma.

 

Beginners Bootcamp

Tijdens een beginnersles ga je aan de slag met de basisprincipes van een Bootcamples. Je maakt kennis met de oefeningen, zodat je als geoefende bootcamper kunt gaan doorgroeien naar andere lessen en niveaus. Tijdens de lessen is er volop ruimte voor jouw persoonlijke sportniveau. Ben je een geoefende sporter? Dan mag je een tandje fanatieker meedoen. Wil je rustig beginnen? Dan zal de trainer je verschillende vormen van een oefening aanbieden, zodat je op jouw niveau bekend wordt met Bootcamp.

 

Basis Bootcamp

Bootcamp in zijn puurste vorm kun je vinden tijdens een Basisles. Onze verschillende trainers, bieden je wekelijks verschillende basislessen aan en drukken hier hun persoonlijke stempel op. De oefeningen uit de beginnerslessen komen in de basisles op een uitdagendere wijze terug. Uithoudingsvermogen en eigen kracht staan centraal in deze lessen. Je zult merken dat je wekelijks een stapje verder komt en dat je doelen dichterbij zijn dan je in eerste instantie dacht!

 

Urban Bootcamp

Tijdens Urban Bootcamp ga je aan de slag met verschillende materialen. Kettlebells, Halterschijven, Battle Ropes… Allemaal spannende benamingen voor trainingsmaterialen die je een stapje verder gaan brengen in je sportambities. Krachttraining en conditie staan centraal in deze lessen. Een authentieke Urbanles staat bol van afwisseling, uitdagingen en community. Samen ga je je doelen behalen op een leuke en sportieve wijze, de ultieme les om je grenzen te verleggen!

 

Boks Bootcamp

Bij de Boks Bootcamp ga je in je eigen tempo je kracht en uithoudingsvermogen opbouwen. Dit door middel van verschillende oefeningen en technieken in teamverband en individueel. Door de combinatie van boksen en bootcampen is de Boks Bootcamp extra afwisselend en uitdagend. Met City Bootcamp haal jij de bokser, krachtpatser en adrenaline junkie in jezelf naar boven.

 

Voor welk niveau kan ik het beste kiezen?

Je kent je eigen lichaam het beste, luister daarom goed naar wat het tegen je zegt!

 

We raden je aan om te starten bij een beginnersles als beginnende bootcamper. Gebruik deze les als graadmeter, zodat je kunt inschatten of je op je plek bent. Bespreek met de betreffende trainer welke les het beste bij je past.

Hoe vaak kan ik wekelijks deelnemen aan de lessen?

Afhankelijk van je wensen en doelen is er een ideaal trainingsschema samen te stellen. Twee tot drie bootcamplessen per week zijn meer dan voldoende om gericht te kunnen trainen. Je kunt hierdoor voldoende rust inbouwen, die je lichaam de ruimte geven om te herstellen en te ontwikkelen.

Natuurlijk ben je welkom bij al onze lessen, dus wanneer en hoevaak je komt is helemaal aan jou!

Wat moet ik aantrekken/meenemen naar een les?

Zorg dat je comfortabele kleding draagt waarin je gemakkelijk kunt sporten. Vergeet niet dat je kleding sporen van een bootcamples kan vertonen als je naar huis gaat, het bewijs dat je heerlijk hebt getraind!

Wanneer het kouder is draag je laagjes zodat je iets uit kunt trekken als je het warm krijgt, maar niet klappertandend naar huis gaat!

Naast comfortabele kleding zijn goede schoenen ook erg belangrijk. Zorg voor sportschoenen met een goed profiel en demping in de zolen. 

 

Tot slot, neem een fles(je) water mee!

Gaan de lessen altijd door?

Jazeker! Op City Bootcamp kun je altijd rekenen.

 

In principe sporten we met iedere weersomstandigheid, tenzij er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. In de praktijk houdt dit in dat we bij extreme weersituaties (zoals een weeralarm, onweer etc.) we inventariseren of het verantwoord is om naar buiten te gaan. Wanneer we vinden dat er een risico kan ontstaan voor onze leden, zullen we besluiten de les(sen) niet door te laten gaan.

 

We laten je dit altijd per sms/telefoon weten (zorg er dus voor dat je mobiele nummer in je persoonlijke profiel is opgeslagen!). Ook communiceren we dit bericht via onze Social Media. Zonder tegenbericht ben je gewoon van harte welkom!

Waar verzamelen we voor de les?

Iedere locatie van City Bootcamp heeft een specifieke verzamelplek. Op een aantal locaties wordt er in de zomer- en wintermaanden gewisseld van startplek. Op de locatiepagina van jouw stad kun je exact terugvinden waar je precies verwacht wordt.
Klik hier voor de locatiepagina!

Kan ik deelnemen aan een les bij een andere vestiging?

Dat kan! Wanneer je lid bent bij City Bootcamp is je lidmaatschap binnen iedere vestiging geldig.

Je kunt je aanmelden bij een andere vestiging door in te loggen op de website. Kies voor het tabblad ‘Lessen’.

 

Kun je bootcampen tijdens een zwangerschap?

Dat kan zeker! Hierbij is luisteren naar je eigen lichaam erg belangrijk. Geef de trainer ook altijd even aan dat je zwanger bent. Het verschilt per persoon tot wanneer je kunt blijven bootcampen, vraag voor persoonlijk advies dat altijd even bij je huisarts. 

Vanaf welke leeftijd kun je deelnemen aan lessen?

We hanteren een minimumleeftijd van 16 jaar. Heb je hier vragen over of wil je dit overleggen, bel of e-mail ons dan even!

Mag ik een introducé meenemen naar een (proef)les?

Geen probleem, gezellig!

 

Neem vooral je vrienden, schoonmoeder, of tante van je buurvrouw mee naar een van de lessen. Ze zijn van harte welkom om eens te ervaren waar jij mee besmet bent geraakt.
Vergeet hem/haar niet even aan te melden voor een proefles, zodat onze trainer weet wie hij/zij kan verwachten in de les.

Overig

Hoe kan ik City Bootcamp merchandise bestellen?

Wil jij ook een echt City Bootcamp shirt? Dat kan!

 

Bekijk hier onze webshop.

Wat is Foodcamp?

Foodcamp is een voedingsworkshop die op onze verschillende locaties wordt aangeboden. Houdt de website in de gaten voor de exacte data en vergeet je niet in te schrijven!
Leer hoe je op een makkelijke manier gezonder kan leven. Verbeter je kennis over voeding en krijg praktische tips over gezonde voeding. Wat kun je bijvoorbeeld het beste eten om sneller af te vallen en meer energie te krijgen? Je hoort het tijdens Foodcamp!

Kan ik met een groep mensen een bootcamples en/of workshop volgen?

Dat is zeker mogelijk!
Bij City Bootcamp verzorgen we Bootcamp trainingen op maat voor particulieren en bedrijven. Je kunt je wensen altijd bij ons kenbaar maken, zodat we je een voorstel op maat kunnen doen.

Wat dacht je van een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of kinderfeestje?

Ik heb last van een blessure en/of pijnklachten, wat kan ik het beste doen?

Wat vervelend dat je een blessure hebt opgelopen, allereerst heel veel beterschap! We hebben helaas geen medische opleiding afgerond bij City Bootcamp, wanneer je twijfelt aan de ernst van je blessure zullen we je ook altijd doorsturen naar je eigen arts of therapeut. Wanneer blijkt dat je lichaam een tijdje rust nodig heeft, is het geen probleem om je abonnement tijdelijk te pauzeren. Laat het ons even weten en we maken het meteen voor je in orde.

Draai uw scherm
voor een betere weergave.