vrijdag, oktober 2nd, 2020

Het is 4 oktober en dat betekent: Dierendag! Vandaag zetten we onze (huis)dieren in het zonnetje en daar hoort ook bij dat we geen dieren eten op deze speciale dag. Steeds meer mensen kiezen voor een vegetarische of zelfs veganistische levensstijl. Koken zonder vlees of vis kan namelijk net zo lekker zijn! Ook in restaurants wordt het aanbod van vegetarische gerechten op de menukaart steeds groter. Ben jij van plan om gewoon lekker in je eigen keuken een maaltijd te bereiden zonder vlees of vis? Wij hebben 3 heerlijke vegetarische gerechten voor je uitgezocht. Bon appétit!

FALAFEL BOWL

Iedereen kent wel de populaire ‘Poké Bowl’. Een kom/bord gevuld met de ingrediënten die je in je favoriete sushirol vindt. Dit is dan voornamelijk groente en vis. De vis ruilen we vandaag in voor falafel balletjes. Falafel bestaat grotendeels uit kikkererwten en is een gezonde vleesvervanger. Bekijk hier het heerlijke recept voor een Falafel Bowl van Girls Who.

VEGETARISCHE ENCHILADA’S

Burrito’s, taco’s, enchilada’s, wie houdt er nou niet van Mexicaans eten?! Wist je dat de Mexicaanse keuken ideaal is voor vegetarische gerechten? Dit komt doordat de meeste gerechten vaak kaas en bonen bevatten. Kaas en bonen worden gezien als vervangers of aanvulling in vegetarische maaltijden. Dus, ga jij vandaag voor overheerlijke vega enchilada’s? Klik dan hier voor een recept van Betty’s Kitchen.

GROENE LASAGNE MET PESTOSAUS, BROCCOLI EN SPINAZIE

Lasagne is voor velen een favoriet, met name de lasagne bolognese. Die geur en warmte als ‘ie net uit de oven komt, hmmm! Deze keer kiezen we voor een groene en – natuurlijk – vegetarische versie. Lekker en uniek, probeer het zelf! Check hier het recept van Brenda Kookt.

Voor de dieren en het klimaat kunnen we met z’n allen proberen wat vaker vegetarisch te eten, natuurlijk ook wanneer het geen Dierendag is. Bovenstaande recepten staan in ieder geval al op ons lijstje!

Doe jij ook mee met Eet Geen Dierendag? HOOYAH!