Hooyah! Mijn naam is Suzanne Jacobs, ik ben gewichtsconsulent en sportvoedingscoach. In deze functie begeleid ik ook leden van Sportiom en City Bootcamp in ‘s-Hertogenbosch. Je kunt mij vragen stellen die ik beantwoord in de Foodcamp & Powerbootcamp op zondag 3 mei om 09:30 uur! 

ZOMERVAKANTIE IN 2020

Tijdens Woningsdag zat ik in de tuin lekker te genieten van de zon, natuurlijk met een verantwoord fruitwatertje en een bakje snoeptomaatjes en paprikareepjes (lees: blikje cola zero en een bakje paprikachips, want ja, ook ik heb één cheat day per week), toen mijn dochter begon over een nieuw zwembad voor in de tuin.

Meteen dwaalden mijn gedachten af naar de zomervakanties van de afgelopen jaren, lekker met mijn man en kinderen naar Frankrijk. Op een vakantiepark met een groot aqua-gedeelte, dicht bij de zee en het strand.

Dát gaat deze zomer hoogstwaarschijnlijk niet gebeuren, dus het alternatief is om in je eigen achtertuin, rond je zelf opgezette zwembad, in bikini te paraderen.

MOETEN WE ÉCHT BIKINI PROOF?

Waarom zou je dan nog een bikini body nastreven? We gaan nergens heen en mijn man en kinderen vinden me toch wel leuk, ook met een kilo meer.

Denk jij ook zo? Dat is jammer, want dat betekent dat je jouw doelen stelt voor een ander en niet voor jezelf. Wat gebeurt er met JOU als je een paar kilo aankomt? We zetten het even op een rijtje:

1. Je voelt je dikker dan voorheen, wat logisch is, want je bent het ook.
2. Je energielevel daalt, deels doordat je gebonden bent aan huis, maar ook doordat je jouw lichaam niet meer geeft wat het nodig heeft. Dat heeft invloed op je innerlijke energie. Je grijpt eerder naar fastfood en suikerrijke producten, om de verveling of dat slechte gevoel in te vullen.
3. Op emotioneel gebied kun je dus merken dat je je meer ‘down’ voelt: een soort van winter blues. Dit komt ook weer deels door het vele binnen zitten, maar verkeerde voeding draagt hier ook zeker aan bij! You get out what you put in.
4. Je relatie met anderen kan veranderen, omdat je jezelf misschien wel schaamt voor die extra kilo’s. Je krijgt minder zelfvertrouwen en hierdoor verandert je houding ook.
5. Door alle bovengenoemde punten kun je je minder gelukkig voelen.

Even vooropgesteld: ‘bikini proof zijn’ betekent niet dat we allemaal een maatje 36 of 38 moeten dragen. Een bikini body is in mijn optiek een lijf waar je je fijn bij voelt. Een lijf waarin je je vrij genoeg voelt om de dingen te doen, die je wilt doen, zonder dat er een ‘maar’ om de hoek komt kijken.

Dus als ik je nu vraag: wil jij deze zomer een bikini body? Dan zeg je nu natuurlijk ‘JA‘!

PLAYA DE ACHTERTUIN

Blijf werken aan jouw eigen idealen! En dat is geen oproep om massaal op dieet te gaan, integendeel: blijf gewoon goed voor je lichaam zorgen. Sport en beweeg je minder dan normaal? Dan hoef je daar niet extra voor te eten.

Zorg dat je deze zomer lekker kunt paraderen in Playa de Achtertuin, in een lijf dat goed voelt voor JOU!

Groetjes,
Suzanne Jacobs
Gewichtsconsulent / sportvoedingscoach